Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ЧЛАН СУВС ЗЛАТИБОР НОВИ ДРЖАВНИ ПРВАК 2023. У ПАРАГЛАЈДИНГУ

У суботу 13.05.2023. год на спортском аеродрому Велики Радинци, одржано је међународно такмичење ТРОФЕЈ БЕОГРАД 3. Коло Лиге Србије и државно првенство у параглајдингу.Најуспешнији такмичар од укупно 40 такмичара из 6 држава у  овералу, био је Милош Тимотић Конан члан нашег клуба СУВС ЗЛАТИБОР и тиме освојио прво место и златну медаљу.

У државној конкуренцији Милош Тимотић је такође освојио и титулу државног првака Србије у параглајдингу, чиме се посебно поносимо обзиром да је то највећа титула у параглајдингу  у оквиру наше државе.

На овом такмичењу поред титуле државни првак Србије, тим СУВС ЗЛАТИБОР освојио је екипно треће место, што такође сматрамо великим успехом, јер су прва два места екипе истакнутих клубова КВС КОШАВА Београд и АК КУМУЛУС Нови Сад.

Истичемо одличну организацију домаћина КВС Кошава који је пренео модел организације са престижних такмичења у Европи и свету, којима такође честитамо на постигнутом резултату.

Након овог највећег државног такмичења, пред пилотима параглајдера у прецизном слетању, је пауза на домаћем терену.У међувремену их очекују велика европска и светска такмичења међу којим истичемо учешће репрезентације Србије на Светском првенству у Бугарској у којој су и 2 члана СУВС ЗЛАТИБОР Милош Тимотић и Дејан Валек.

Табеле резултата можете погледати ОВДЕ.